Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به معرفی 4 پایان‌نامه با موضوع دفاع مقدس در این واحد دانشگاهی پرداخت.

مینو خانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه دانشجویان رشته پژوهش هنر واحد تهران شمال پایان‌نامه‌های مختلفی در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی کار کرده‌اند، گفت: پایان‌نامه «بررسی هویت ایرانی در نقاشی بعد از انقلاب اسلامی با تأکید بر آثار مصطفی گودرزی» توسط سارا مقدم در سال 1397 ارائه شده است؛ مصطفی گودرزی از هنرمندان و اساتید برجسته دفاع مقدس بیشترین مطالعات نظری درباره هنر دفاع مقدس به‌خصوص نقاشی را داشته و در این پایان‌نامه، آثار او بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پایان‌نامه «تحلیل مؤلفه‌های طنز جبهه‌ای براساس عکس‌های دوران دفاع مقدس (67-1359)» توسط بلقیس اصالت در سال 1398 تدوین شد که برای انجام این پایان‌نامه بیش از هزار قطعه عکس در انجمن عکاسان دفاع مقدس مشاهده و در نهایت 30 قطعه عکس برای مطالعه طنز جبهه‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بیان کرد: پایان‌نامه «تحلیل بازتاب جنگ تحمیلی در نقاشی کودکان دهه 60» توسط زهرا محمدحسینی در سال 1398 ارائه شده است که در این پایان‌نامه، هفته‌نامه کیهان بچه‌ها بررسی شد و نقاشی‌هایی که المانی از جنگ یا دفاع مقدس داشتند مورد مطالعه قرار گرفت.

خانی خاطرنشان کرد: چهارمین پایان‌نامه دانشجویان واحد تهران شمال با موضوع دفاع مقدس، پایان‌نامه «مطالعه مفهوم شهادت در آثار عبدالحمید قدیریان با تأکید بر نمایشگاه آسمان حسین» است که توسط علی قدیریان در سال 1399 ارائه شد و در پایان‌نامه ضمن بررسی سیر حرفه‌ای عبدالحمید قدیریان، نمایشگاه آسمان حسین که آثاری با موضوع حضرت سیدالشهدا (ع) و شهادت بود، مطالعه شد.

از ترجمه کتب خارجی تا پژوهش در عرصه هنر دفاع مقدس

یادآور می‌شود؛ مینو خانی، فارغ‌التحصیل زبان ایتالیایی از واحد تهران شمال، کارشناسی ارشد تاریخ هنر معاصر از دانشگاه لیل 3 فرانسه و دکتری هنرها از دانشگاه اینالکوی پاریس است. عنوان رساله دکتری او، «بازتاب‌های جنگ در نقاشی ایران بعد از 1981» است که تحت نظر یکی از اساتید به نام کریستف بالایی و مشاوره مصطفی گودرزی، رئیس فعلی دانشکده هنرهای تجسمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران دفاع شده است.

در این رساله ضمن پرداختن به وجه جامعه‌شناسانه جنگ، در خصوص چرایی تبدیل شدن جنگ در ایران به پدیده اجتماعی و اینکه چرا هنرمندان ایرانی علاقه‌مند هستند دفاع مقدس را در آثارشان بازنمایی کنند، 120 اثر نقاشی از 11 نقاش از منظر بازتاب جنگ در آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته و نمادهای مربوط به مفاهیم دفاع مقدس بازخوانی و کاربرد آن‌ها در اثر مطالعه شده است؛ همچنین موضوع‌هایی که هنرمندان نقاش به آن پرداخته بودند نیز بررسی شده است، به‌عنوان مثال موضوع 41 اثر از 120 تابلو، مربوط به زن در نقش مادر یا همسر بوده و به موضوع شهادت نیز پرداخته شده است. محور اصلی رساله، یعنی مطالعه 120 اثر در کتابی تحت عنوان «رنگ جنگ ایران-عراق» از سوی انتشارات بین‌المللی ارمتان در فرانسه منتشر شده است.

همچنین از کارهایی که خانی در زمینه علمی انجام داده‌‌ است می‌توان به ترجمه کتاب‌های استنلی کوبریک، ادیسه در سینما (جان پیرو برونتا)، دوستش داشتم (آنا گاوالدا)، روزنامه‌نگاری پس از اینترنت (یانیک استین)، درآمدی بر تحلیل تصویر (مارتین ژولی و همکاری مصطفی گودرزی)و کیوریتور یا نمایشگاه گردانی چیست؟ (مارتین گرو) اشاره کرد؛ تألیف کتاب‌های بازتاب نقاشی در شعر نظامی (با همکاری مریم خرمی) و مجموعه گفتگوهایی درباره هنر دفاع مقدس با 20 نفر از متخصصان و کارشناسان و هنرمندان تحت عنوان «از جنگ تا دفاع مقدس... متن و حواشی» از دیگر فعالیت‌های علمی و پژوهشی اوست.

همچنین در همایش هنر متعهد در اسفندماه سال 1398 نیز مقاله‌ وی با عنوان «نگاهی به دلایل بازنمایی جنگ/ دفاع مقدس در آثار ادبی و هنری» حائز رتبه اول و مقاله «مطالعه گرافیک محیطی موزه و کارکرد آن در طراحی باغ‌موزه دفاع مقدس» (با همکاری سمیه دهقان) نیز در مجموعه مقالات این همایش منتشر شد. یکی از دلایلی که خانی به موضوع دفاع مقدس می‌پردازد، ورود وی به عرصه مطبوعات در سال 1375 است که به نوشتن در این حوزه مشغول می‌شود.

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: دفاع مقدس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال پایان نامه موضوع دفاع مقدس واحد تهران شمال مصطفی گودرزی پایان نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • ورود برج‌های واحد CCR به شرکت پالایش نفت تهران
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • تداوم بارش باران در تهران؛ جوی آرام در پایان هفته برای اکثر نقاط
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران